Prinsenorde 2018

Prinsenorde 2018

Begin 2018 hadden wij de eer om de Prinsenorde in ontvangst te nemen. Dit is natuurlijk vooral te danken aan de producties die we al neer hebben gezet maar ook zeker een motivatie om de volgende productie weer tot een succes te maken. Hieronder leest u de originele tekst van Prins Maerten XVI en Adjudant Xander:

“Prins: Dames en heren dan wil ik nu overgaan tot het uitreiken van de hoogste onderscheiding die Mispelgat kent. De Prinsenorde wordt slechts 1x per jaar uitgereikt aan iemand of een instelling die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maakt voor Zaltbommel en liefst óók voor Mispelgat.
Voor vele Mispelgatters en Bommelaren zijn ze een begrip en zich verdienstelijk maken doen zij al vele jaren.

Aju: Ze bestaan dit jaar 33 jaar en gaan aan het eind van dit jaar aan hun 11e editie beginnen.

Prins: Net als deze getallen zijn er tussen deze club en onze vereniging zeker dwarsverbanden Ze zijn in de loop der jaren voor het Bommelse cultuurlandschap een rots in de branding geworden.

Aju: Honderden veelal in Zaltbommel woonachtige mensen van alle leeftijden hebben via dit instituut hun verschillende talenten kunnen tonen. In al die jaren hebben al duizenden Mispelgatters genoten en zullen zeker ook nog gaan genieten!
Acteren, zingen, dansen, musiceren, decor, kleding, grime, techniek het maakt niet uit! Iedereen is bij hen welkom en kon en kan daarmee zijn of haar steentje bijdragen aan fantastische voorstellingen.

Prins: Iedereen krijgt daarmee de kans om zijn of haar talenten op het gebied van cultuur niet alleen te ontdekken, maar ook verder te ontplooien! Net als in onze club is het wellicht ook bij hen tijd voor jong bloed met nieuwe frisse ideeën zodat ze tot in lengte van jaren voort kunnen!….
De Bommelrevu heeft een warme plek bij vele Mispelgatters!

Prinsenorde Mispelgat 2018

Het toeval wil dat ze sinds kort een vernieuwd bestuur hebben en dus vraag ik nu om hier op het podium te komen Jeroen Merks, Niels van den Berg en Joanne van Hemert en Gea Vonk- van Mourik

Prins: Natuurlijk willen we hiermee alle mensen eren, die de Bommelrevu hebben gemaakt tot wat het nu is! Met deze onderscheiding krijgt de Bommelrevu de eer die ze op grond van hun daden in het verleden verdienen, maar we willen het vernieuwde bestuur met deze onderscheiding ook aanmoedigen om nog vele jaren door te gaan!”